ekipagemedtassar.blogg.se

Livet med en cocker högt & lågt!

Alexandra Ortega

Publicerad 2015-10-03 00:03:11 i Allmänt, Hundsport,

Jag tänkte redan på min förra blogg att hon skulle få en liten presentation men blev aldrig av så nu kör vi det här. 
Kära besökare,
Jag heter Alexandra Ortega och arbetar som hundbeteendespecialist i det egna företaget, Dogs of Pegasus. Vad som från början var en vag vision har nu äntligen blivit en konkret verksamhet, och jag kan med stolthet erbjuda flera olika tjänster för människor och deras hundar.
Jag har alltid velat arbeta med djur, och det har hela tiden varit hundar som har legat närmast hjärtat. Som yngre fick jag kämpa mycket och länge tills jag strax innan min 18-årsdag fick hem mopsen Evian. Sedan dess har det bara rullat på och idag kan jag stoltsera med en flock på 14 underbara individer!
Efter några år som hundägare växte intresset för hundpsykologi fram hos mig. Vad som började som en oskyldig hobby utvecklades dock till en glödande passion och nu är det inte mycket i mitt liv som inte kretsar kring hundar och hundpsykologi! Under åren har jag haft chansen att arbeta med med många, många hundar som alla har satt sina spår och lärt mig något nytt på vägen. Det har gett mig möjligheten att slipa på min filosofi och utveckla mina tekniker och metoder till vad de är idag. Jag är helt övertygad om att man aldrig blir helt fullärd inom någon storts psykologi, men med min erfarenhet, kunskap, vilja, beslutsamhet och naturliga känsla för ledarskap och hundar kan jag hjälpa andra att uppnå den balanserade relation till sin hund som så många strävar efter.
Idén till Dogs of Pegasus kom när jag själv saknade en viss typ av kompetens och psykologisk rehabilitering på marknaden. Det finns en uppsjö av hundtränare, hundpsykologer, hundtolkar och dylikt, men vad jag saknade var en beteendevetare som hade egen erfarenhet av diverse kluriga fall, speciellt krävande raser och med en inställning om att man faktiskt bör utgå ifrån hundens perspektiv. Jag saknade någon som vågade ta till okonventionella metoder, använda sig av hundens eget språk och basera sina principer på att det är människan som påverkar hunden, på gott och ont. Alltså någon som tänkte i hundens banor och som kunde applicera det på människans förhållande till den. Nu är jag här för att erbjuda just det, och det är min ambition att hjälpa till att skapa starka, instinktiva och tillfredställande band mellan ägare och hund, oavsett typ av hund och problem.
För att uppnå och upprätthålla en sund relation till sin hund behöver man börja med att vända blicken inåt och först och främst ta itu med sig själv. Låt hunden vara din måttstock och mig vara dina stödhjul så kommer du snart att kunna njuta av en harmonisk vän vid din sida!
Mot balans😃
Alexandra är super duktig och en stor förebild, har själv varit hos henne med vår Tesla.
Både på instagram & facebook kan ni hitta henne under namnet dogsofpegasus ☺️




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

14 årig tjej med mycket stort intresse för hundar och hundsport.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela