ekipagemedtassar.blogg.se

Livet med en cocker högt & lågt!

Ett perfekt fotgående

Publicerad 2015-09-24 10:20:35 i Allmänt, Hundsport, Lydnad, Träning, inlärning, tävling, vardag,

Fotgåendet vi har är ju så fult de kan bli...
Ne men asså han går framför och lite när som tar han ett skutt upp på mig. 
Ja har ett tag tänkt att jobba på detta men inte har de blivit av. (Lathet! Och även att de finns roligare saker att träna på xD)
Men nu, nu har jag faktiskt tagit tag i det! Korta pass varje dag, kör att han ska gå mellan mig och en vägg (i mitt fall en soffa xD) men ja tror att övar vi vidare så kan detta vara början till ett ialalfall snyggare fotgående. 
Hade kommandot "sida" förut men kör nu helt ny start och kallar det "fot". 
Redan på kvälls promenaden igår visade han att ja vet va vi håller på med!
Så började han gå fot och där belönade vi, att ja inte tagit tag i detta innan..
Ja menar ja är inte ute efter att de ska bli perfekt utan mitt mål är mer att han ska gå rakt bredvid mig och lyckas vi med det och jag fortfarande vill jobba vidare gör vi ju det men som sagt bara att de blir rakt nöjer jag mig med ;)
Detta kanske inte ser så illa ut men såhär ser det inte alltid ut kan jag säga! XD 

ungefär såhär snett plus lite framför och hoppandes till och från brukar de se ut ;P

Näst sista kurstillfället

Publicerad 2015-09-20 22:52:15 i Allmänt, Hundsport, Träning, agility, inlärning, tävling, vardag,

Ja, i torsdags var näst sista kurstillfället och ja kan säga att båda kurserna har ja kämpat mig igenom med min stickandes lilla vovve. Då ja frän början visste att ja fick platsen i nybörjarkursen så kunde han inte ens va lös på en träning INGENTING. Men ja bestämde mig för hårdträning innan kursens start, inte för att allt löste sig men små små framsteg kunde man ändå se. Vi tog oss iallafall igenom första kursen dock med lite stickande men för mig va de viktigaste att jag såg framsteg och att de kändes bra de gångerna vi åtminstone lyckades med något. 
Under sommarlovet var de ingen kurs och träningar var de också ont utav, men jag hade bestämt mig för att faktiskt kämpa under sommarn. 
Framsteg ja de kan ja säga att jag såg då han kunde va lös på våra promenader mer eller mindre och på träning för de mesta. 
Men ingen visste hur långvarigt de skulle va så jag kände mig aldrig helt säker.
Men många bra saker han klarade av som glädje mig och även fick mig att lita mer på han. Efter sommaren startade även fortsättningskursen och ja bara nån vecka innan började stickandet igen..
Fast kursen startade och vi var på plats och ja som väntat stack han MEN till skillnad från förra kursen var att de var lättare att få tillbaka han och då även funkade att köra vidare ;)
Vi har nu på torsdag gått klart hela kursen och under tiden har jag faktiskt VÅGAT köra lite små "tävlingar" som bla KM och träningstävlingar med alla så blir de nog 2-3 stycken och ja han har stuckit alla gånger MEN jag har fått tillbaka han och kunnat köra vidare. 
Nu de senaste på kursen har de kanske vart så att han stuckit antingen 1 gång eller ingen så är super nöjd. Men som sagt så är han inte så gammal än heller men glad att faktiskt se framsteg. 

Nu i November gör vi även vår första officiella debut på Novemberrusket ;) 
De är lite små läskigt samtidigt som ja lite längtar efter att testa att tävla mer på riktigt!
Här kommer nu även ett klipp från förra Torsdagens kurstillfälle. 
http://youtu.be/EtXSphBkA9A


Lycka till alla ni som kämpar, tänk framåt och se framstegen ni gör!!

lydnadspass

Publicerad 2015-09-15 13:01:25 i Allmänt, Hundsport, Lydnad, Träning, vardag,

Igår åkte vi iväg till klubben då det var öppethus & medlemsmöte.
Milou, jag, pappa och Roxy började med en liten skogs promis sen körde jag och Milou en liten del från de jag tänkt ha med i vårt freestyle program och lagom tills vi kändes oss klara med det så satte medlemsmötet igång så vi gick in och satte oss, pratade om lite olika saker och bestämmde oss också för att prova en ny sak på måndagens öppethus för att öka VI-känslan i klubben ;)
så på våra öppethus kvällar så är det tänkt att börja med en liten gemensam promenad sedan lite tid till egen träning och efter det ta en liten gratis fika gemensamt :D
Så om nån som läser detta är från Skara BK så vet ni de nu ^^ (tror inte nån här kommer från Skara BK men jaja)
 
Efter medlemsmötet var det tänkt att vi skulle bege oss hem men det slutade med att både jag och pappa körde ett litet lydnadspass.
Milou skötte sig super och klarade alla momenten till Lydnads klass 1.
Dock ett väldigt hoppigt fotgående för att han var så glad och sprallig men det som gjorde mig gladast var att han inte stack med mig en enda gång och var ju lös inprincip hela tiden.
Kanske kan det bli något av denna hunden ändå x3 Detta är ju inget vi tänkt satsa på men kul att variera träningen med.
 

Om

Min profilbild

Emma

14 årig tjej med mycket stort intresse för hundar och hundsport.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela