ekipagemedtassar.blogg.se

Livet med en cocker högt & lågt!

Elsa & Abbe, Öland

Publicerad 2015-07-27 05:35:52 i Allmänt,

På tisdag förmiddag kommer äntligen Elsa & Abbe ( Nouw.com/AgilityPudel ) och stannar hos oss 1 vecka, under den veckan ska vi nog bla till Öland och det ska bli så mysigt. Sen har vi faktiskt inga mer planer på vad vi ska göra innan Öland men något hittar vi på. 
När veckan är över så åker Elsa & Abbe hem men jag hänger då med dom och stannar där 1 vecka tills usm är över. 
Hemma hos Elsa har vi planer på att bada om vädret tillåter, träffa Tiffany & Cilla, träna och sen bara va. 
Så hoppas nu detta blir 2 helt underbara veckor med dom och har även tänkt fota på Öland och kanske att det även kommer en follow me around nån dag eller två på Öland. Kram Emma & Milou.


bilden är gjord av Tindra :)

 
Vart tog stickandet vägen?

Publicerad 2015-07-22 13:59:10 i Allmänt,

Sen i vintras har Milou stuckit på agilityträningar till promenader. 
Det bara poff dök upp typ och har ingen anning  om vad som hände. 
Så det har ju stått ivägen för mycket vi velat göra men vi klarade oss ändå igenom en hel agilitykurs utan stickande förutom på avslutningstävlingen så gick det inte alls. Även cirka en vecka innan den så åkte vi på träningstävling, hade inte för höga förväntningar men det slutade i kaos så. 
Redan i starten så trasslade kopplet fast sig i mig och hade redan gett Milou kommando på att starta så det slutade med att han sprang några tunnlar på plan sen in i skogen. 
Men finns faktiskt saker jag ska va glad över från den tävlingen också och det är att när han sticker så springer han inte fram till andra hundar eller människor vilket är ett plus. 
Det som gjorde ett stort problem i agility tror jag var att han kom såpass mycket före och blev då osäker på vart han skulle och stack då istället. 


Men det vi skulle komma fram till var att han har faktiskt inte stuckit på ett bra tag nu :D 
Igår fick vi även världens mest lyckade träning på klubben helt lös utan ett ända stickande vilket är helt underbart!
För igår på träningen var Carolina med som vi tränat med nu under denna tiden och hon sa att han nu väntar in mig och lyssnar på vart han ska istället för att sticka då och det kändes ganska skönt att höra då jag själv inte lagt märke till det. Så nu har jag inte ångest över nästa agilitykurs utan längtar faktiskt nu när Milou bevisat vad han faktiskt kan och vill ♡ 
Även på dom senaste promenaderna har jag vågat släppa han lös och senast idag bad jag han gå och göra sina behöv när han var lös och han gick in till skogen och gjorde det utan att sticka vilket var helt underbart enligt mig då han under denna period stack direkt när han var i eller gick bredvid en skog förut. 
Så det som vi hoppas och tror är att han bara kom in i en fas där han stack och att den förhoppningsvis är över nu. 
Kram Emma & MilouPlaner inför usm

Publicerad 2015-07-21 00:48:49 i Allmänt,

Jag hade från början inga planer för usm men in i sista så bestämde jag mig för att köra min rallydebut då. 
Som många andra så tränar jag också inför detta ^^ och det jag tänkt mig att vi ska hinna är att besöka lite olika klubbar och ställen och även byta så vi får lite olika miljöer. 
Till en början hade jag rätt dålig koll på vilka skyltar som ingick i nybörjar klassen så kollade upp det och insåg rätt snabbt att skyltarna inte var så svåra. 
Så det vi jobbar på inför usm är kontakt och att det ska funka i olika miljöer. 
Tycker faktiskt att han utvecklats en del sen jag började satsa på rallylydnad han har för det första fått bättre kontakt och sen har vi nu även lagt mer tid till att få ett finare fotgående kan säga att finare har det blivit men långt från perfekt. 

Från och med den 28juli nu så kommer Elsa och Abbe till oss och stannar till 2 augusti då vi åker ner till Göteborg och och då kommer vi befinna oss hos henne tills usm är över. 
Förutom att vi äntligen får träffa Elsa och Abbe igen så kommer vi ju under usm träffa ett gäng härliga personer man pratat med innan men som bor en bit bort från en. 
Bland annat så längtar jag efter att få träffa Limitless medlemmar och och givetvis er andra som ska dit och skulle vilja träffas ;) 
Så det är ungefär såhär vi tänkt över usm ;D 
Kram Emma & Milou
Om

Min profilbild

Emma

14 årig tjej med mycket stort intresse för hundar och hundsport.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela