ekipagemedtassar.blogg.se

Livet med en cocker högt & lågt!

hundens form och hälsa

Publicerad 2015-10-03 10:09:00 i Allmänt,

Att din hund är i form är viktigt den ska varken vara överviktig eller undervktig. några lätta saker du kan göra för att kolla att din hund är bra i hull är att känna med handflatorna över bröstkorgen framifrån och bakåt och hunden är:
- för smal om man kan känna eller se revbenen sticka ut
- normalviktig om man med lätthet känner revbenen
- för tjock om man får "gräva" efter revbenen eller om man inte känner dom alls
 
-på normalviktiga hundar om man ser dem uppifrån så ska kroppsformen vara ungefär som ett timglas med en tydligt bredare bröstkorg, en smalare midja och sen därefter bredare höfter.
 
-på tjocka hundar har dom oftast en mer nerhängande buk eller en buk som mer "skjuter" ut på sidorna om man kollar ovanifrån, exrta fett på var sida om svansroten och höfterna och ofta (inte alltid) ett vaggand elångsamt sätt att röa sig.
 
-på underviktiga så ser man ofta revbenen tydligt men i samma form som en normalviktig men smalare som sagt.
 
-att även tänka på vad man stoppar i sin hund är en viktig och väldigt vanlig sak till att det finns så många överviktiga hundar, även motionen är en superviktig sak.
hunden ska inte ha från dina matrester hur sugen den än ser ut. för om du i längden fortsätter med detta kan det lätt bidra till överviktig hund vilket ingen hund ska behöva vara, det sliter rejält på en hund som är överviktig och det kan bidra till bla;
-att dom inte klarar av ett lika långt liv tillsammans med er och ni mister då er bästa vän på grund av en sån här enkel sak att hålla den i form
-lättare att få cancer
-hjärt och lung sjukdommar
-även att den belastar tassar så pass mycket att de till slut blir för jobbigt och då belastar fel och senare leder detta även till hälta
-orkar såklart inte lika mycket som en hund i normal hull
 
väldigt många av de som har en överviktig hund blundar för sanningen vilket är synd för både hund och ägare då du troligen kommer mista din bästa vän i ditt tycke alldeles för tidigt och din hund behöver gå runt och lida av att den inte orkar pågrund av detta.
är du dessutom aktiv inom tex agility med din hund och den är överviktig så sliter det enormt mycket mer än en hund med bra hull.
därför uppmanar jag för ert och er bästa väns bästa var noga med din hunds hälsa håll den i form, jag kan lova att ni kommer kunna uppleva mycket mer saker tillsammans då!
 
skulle ni vilja att er hund kom i bättre form eller bara fysträna din hund ändå så hittar ni några super tips på Cornelias blogg; www.brandys.blogg.se/2015/september/fit-is-the-new-skinny.html
 
lycka till med er träning och se till att ha roligt med er hund ;)
 
 
självklart är detta inte riktat mot någon utan bara något som för alla är viktigt att tänka på.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

14 årig tjej med mycket stort intresse för hundar och hundsport.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela